Vaječná zeleninová tlačenka

Obľúbená veľkonočná pochúťka.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

brokolica 100 g

Brokolicu rozoberieme na ružičky a v slanej vode uvaríme. Vychladíme a pokrájame nadrobno. Vajíčka uvaríme na tvrdo, vychladíme a olúpeme.

2. 

sterilizovaná zmes (karotka s hráškom) 100 g  feferónky sterilizované 5 g  uhorka sterilizovaná kyslá 50 g  paprika kápia sterilizovaná 75 g

Uhorku a kápiu pokrájame na kocky a vložíme do misky. Pridáme scedenú karotku s hráškom a najemno pokrájané feferónky.

3. 

Pridáme vajíčka pokrájané na kocky alebo pretlačené cez koliesko na zemiakový šalát.

4. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 100 g  majonéza 100 g  horčica plnotučná 1 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  soľ ½ ČL

Smotanu rozmiešame s majonézou, horčicou, soľou a korením.

5. 

jedlá želatina 40 g  voda 225 ml  ocot 20 ml  cukor kryštálový 5 g  soľ ¼ ČL

Z uhoriek zlejeme 250 ml nálevu (alebo si pripravíme nálev z uvedených ingrediencií) a vsypeme želatínu, uvaríme podľa návodu na obale výrobku.

6. 

Do smotanovo-majonézovej omáčky primiešame najprv pár lyžíc rozpustenej želatíny, potom vmiešame zbytok.

7. 

Omáčku prilejeme k zelenine, premiešame a vmiešame nadrobno pokrájanú brokolicu.

8. 

Formy vystelieme potravinárskou fóliou a naplníme tlačenkovou zmesou.

9. 

Naplnené formy necháme stuhnúť v chladničke.

10. 

Po stuhnutí vyklopíme, odstránime fóliu a pokrájame na menšie porcie.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť