Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Hovädzie mäso

Sviečková s knedľou

Skutočne výborná klasika, sviečková, ako nám ju varil otec už pred päťdesiatimi rokmi.

 

Počet porcií: 4

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava mäsa

hovädzie mäso - sviečkovica 750 g

Hovädzie mäso (sviečkovicu, prípadne falošnú sviečkovicu z pliecka) umyjeme, nakrájame na plátky a naklepeme.

Príprava mäsa

2. Príprava zeleninového pácu

voda l  mrkva 500 g  petržlen 200 g  cibuľa 100 g  ocot 60 ml  soľ ČL  rasca drvená ½ ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  bobkový list ks

Zeleninu očistíme, umyjeme a pokrájame. Vložíme do hrnca s vodou, pridáme soľ, ocot a koreniny. Uvedieme do varu a krátko povaríme. Necháme vychladnúť, nálev nemusí byť úplne studený. Do pripraveného pácu vložíme mäso a necháme v ňom odležať najmenej 12 hodín, prípadne až 3 dni, v chlade.

Príprava zeleninového pácu

3. Varenie

Po odležaní mäsa celú pripravenú zmes cca 45 minút varíme, do zmäknutia mäsa.

Varenie

4. Príprava omáčky

Po uvarení mäso z hrnca vyberieme. Taktiež vyberieme bobkové listy. Zeleninový nálev zmixujeme ponorným mixérom na jemnú kašu.

Príprava omáčky

5. Dovarenie omáčky

smotana sladká na varenie 400 ml

Do rozmixovanej zmesi pridáme smotanu, premiešame a znovu uvedieme do varu.

Dovarenie omáčky

6. 

Odstavíme zo sporáka, do omáčky vložíme naspäť mäso, jemne premiešame.

7. Servírujeme

Podávame s parenou knedľou.

Servírujeme

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyne
Vianočné receptyVeľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanie
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2016 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 6  •  Prihlásiť