svetvomne.sk

Oškvarkové hniezda

Niečo na zahryznutie k dobre vychladenému pivu.

 

Počet porcií: 18

Čas prípravy: 1 h. 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka hladká 125 g  múka polohrubá 125 g  vaječný žĺtok 1 ks  mlieko polotučné 1,5% 125 ml  droždie čerstvé 15 g  cukor kryštálový ½ ČL  soľ ½ ČL

Do teplého mlieka rozdrobíme droždie, pridáme trochu cukru a necháme vzísť kvások. Do misky nasypeme obe múky, pridáme, žĺtok, kvások a soľ.

2. 

Vymiesime cesto a necháme vykysnúť.

3. 

oškvarky 200 g  smotana 30% kyslá 50 g  horčica plnotučná 1 ČL  vajce slepačie 1 ks  korenie čierne mleté ½ ČL  soľ ½ ČL

Oškvarky zmixujeme s vajíčkom, horčicou, korením, soľou a horčicou. Primiešame smotanu.

4. 

múka hladká  cibuľa 150 g

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske (30x35 cm) a potrieme pripravenými oškvarkami. Cibuľu očistíme, nakrájame a posypeme oškvarkovú nátierku.

5. 

Cesto zavinieme a pokrájame na asi 1,5-2 cm široké kúsky.

6. 

vaječný bielok 1 ks  rasca mletá  soľ

Jednotlivé kúsky kladieme na plech vyložený papierom na pečenie v dostatočných rozostupoch od seba. Rukami jemne upravíme do tvaru hniezda. Potrieme rozšľahaným bielkom, posypeme rascou a soľou podľa chuti. Necháme 15 minút podkysnúť.

7. 

Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť