svetvomne.sk

Lasagne s jemným bešamelom

Recept na prípravu klasického talianskeho jedla so zvlášť pripravovaným bešamelom.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Ragú

cibuľa 1 ks

Na troche oleja orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu dosklovita.

Ragú

2. 

bravčové mleté mäso 500 g  korenie čierne mleté ½ ČL  soľ 1 ČL

K cibuli pridáme mleté mäso a opekáme, pokiaľ sa nezatiahne. Mäso osolíme a okoreníme.

3. 

paradajkový pretlak 500 ml  cesnak 1 ks  oregano ¼ ČL  bazalka sušená ½ ČL

Pridáme paradajkový pretlak a dusíme asi 15-20 minút. Pridáme oregano, bazalku a prelisovaný strúčik cesnaku.

4. Bešamel

mlieko polotučné 1,5% 300 ml  maslo 20 g  oriešok muškátový  múka hladká 40 g  soľ ¼ ČL  smotana na varenie (10-12% tuku) 200 ml

Na miernom ohni rozpustíme maslo, nastrúhame kúsok muškátového orieška a pridáme soľ. Pridáme múku a za stáleho miešania postupne prilievame smotanu zmiešanú s mliekom. Celú dobu miešame až sa nám vytvorí hladký krém.

Bešamel

5. Vrstvenie

cestoviny - Lasagne 300 g

Ragú, bešamel a lasagne rozdelíme na 4 časti. Na dno zapekacej nádoby poukladáme plátky lazaní (v ingredienciach na tento krok je uvedené množstvo lazaní na celé pečenie)...

Vrstvenie

6. 

Na lasagne nalejeme časť ragú.

7. 

Na ragú rovnomerne dáme časť bešamelu.

8. 

Tento postup zopakujeme ešte trikrát.

9. 

syr polotvrdý 150 g

Keď navrstvíme 4x cestovinu - mäsovú zmes - bešamel, posypeme postrúhaným syrom a pečieme približne 40 minút na 170°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť