svetvomne.sk

Kapustovo-fazuľová polievka Šutolica (Šutelica)

Pôvodný recept na túto starodávnu polievku hovorí o jej príprave v kotlíku na ohni a pečení zemiakov v pahrebe. Ponúkame vám jednoduchú prípravu tejto chutnej a zdravej polievky v modernej kuchyni.

 

Počet porcií: 4

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

zemiaky 4 ks

Štyri kusy stredne veľkých zemiakov povaríme 10 minút vo vode.

2. 

olej slnečnicový

Alobal potrieme olejom, položíme naň zemiaky, zabalíme a dáme piecť do rúry na najvyšší stupeň rovno na mriežku. Pečieme asi 30-45 minút.

3. 

masť bravčová 40 g

V hrnci rozpustíme masť.

4. 

cibuľa 140 g  slanina prerastená 140 g

Cibuľu očistíme, pokrájame a pridáme k masti. Osmažíme a pridáme nakrájanú slaninu. Slaninku s cibuľou chvíľu spolu opekáme.

5. 

kapusta kvasená 600 g  korenie čierne mleté ½ ČL  voda 1 l

Pridáme vyžmýkanú kapustu, korenie a vodu. Premiešame a varíme 15 minút pod pokrievkou.

6. 

fazuľa červená sterilizovaná 250 g

Pridáme scedenú fazuľu z konzervy a premiešame.

7. 

cesnak 4 strúčiky  soľ

Nakoniec pretlačíme do polievky očistený cesnak a podľa chuti dosolíme.

8. 

Upečené zemiaky vyberieme z rúry.

9. 

Zemiak pomocou vidličiek roztrhneme...

10. 

smotana kyslá (14-18% tuku)

...a položíme do polievky. Môžeme podávať aj s lyžičkou kyslej smotany.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť