Všetky recepty > Hlavné jedlá > Bezmäsité jedlá

Hlivový paprikáš

Zdravý obed z hlivy ustricovej. Podávame s cestovinami alebo s haluškami.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľka jarná 100 g  olej olivový PL

Cibuľku očistíme a pokrájame na kolieska. Môžeme použiť aj klasickú žltú cibuľu. Na panvici zohrejeme olej, pridáme cibuľu a chvíľu ju opražíme.

2. 

hliva ustricová 800 g

Hlivu umyjeme, očistíme a pokrájame na malé kúsky.

3. 

soľ ČL  rasca drvená ČL  paprika červená mletá ČL  voda ½ l

Pokrájanú hlivu dáme dusiť k cibuli. Pridáme soľ, rascu a mletú červenú papriku, premiešame. Zalejeme vodou a pod pokrievkou dusíme 20 minút.

4. 

mlieko polotučné 1,5% 300 ml  smotana sladká na varenie 100 ml  múka hladká PL

V mlieku rozmiešame smotanu a hladkú múku, prilejeme k hlive a uvedieme do varu.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 6  •  Prihlásiť