Hlivový paprikáš

Zdravý obed z hlivy ustricovej. Podávame s cestovinami alebo s haluškami.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľka jarná 100 g  olej olivový 4 PL

Cibuľku očistíme a pokrájame na kolieska. Môžeme použiť aj klasickú žltú cibuľu. Na panvici zohrejeme olej, pridáme cibuľu a chvíľu ju opražíme.

2. 

hliva ustricová 800 g

Hlivu umyjeme, očistíme a pokrájame na malé kúsky.

3. 

soľ 2 ČL  rasca drvená 1 ČL  paprika červená mletá 2 ČL  voda ½ l

Pokrájanú hlivu dáme dusiť k cibuli. Pridáme soľ, rascu a mletú červenú papriku, premiešame. Zalejeme vodou a pod pokrievkou dusíme 20 minút.

4. 

mlieko polotučné 1,5% 300 ml  smotana sladká na varenie 100 ml  múka hladká 2 PL

V mlieku rozmiešame smotanu a hladkú múku, prilejeme k hlive a uvedieme do varu.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť