svetvomne.sk

Gnocchi zapečené s kuracím mäsom

Jednoduchá príprava rýchleho a výdatného obeda, na ktorom si určite pochutíte.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

Zemiakové Gnocchi alias Noky recept 400 g

Gnocchi uvaríme podľa návodu z polotovaru alebo si ich pripravte doma podľa receptu, ktorý nájdete na našej stránke. Gnocchi prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.

2. 

kuracie prsia 300 g  sójová omáčka 1 PL  korenie čierne mleté 1 ČL  soľ zeleninová 1 ČL  korenie grilovacie 1 ČL  olej slnečnicový 1 PL

Marinádu si pripravíme nasledovne: vo väčšej miske zmiešame olej, čierne korenie, zeleninovú soľ (vegeta, podravka) grilovacie korenie a sójovú omáčku. Do marinády vložíme na rezance pokrájané kuracie mäso, poriadne premiešame a necháme v chlade odstáť.

3. 

slanina údená 100 g

Slaninu nakrájame na malé kocky. Kocky slaniny opražíme na panvici.

4. 

K uškvarenej slanine pridáme namarinované kuracie mäso a sprudka orestujeme. Po orestovaní odstavíme.

5. 

Pripravené gnocchi, rovnomerne rozložíme na menší plech.

6. 

Na gnocchi rozložíme orestované mäso so slaninkou.

7. 

syr Gouda 100 g  fazuľové struky zelené mrazené 150 g  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 ml  cesnak 1 štipka

Na mäso, rovnomerne rozložíme mrazenú zelenú fazuľku (kto nemá rád fazuľku, môže použiť svoju obľúbenú zeleninu). Všetko zalejeme smotanou zmiešanou s pretlačeným cesnakom. Na záver nastrúhame polotvrdý syr.

8. 

Pečieme v rozohriatej rúre približne 20 minút.

9. 

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť