Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Kuracie mäso

Domáce tortilly plnené špenátovo kuracou plnkou

Jednoduchý a pritom chutný recept na pšeničné placky s kuracím mäsom a dresingom.

 

Počet porcií: 2

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Cesto na tortilly

múka polohrubá 250 g  olej olivový 5 PL  voda 120 ml  soľ 2 ČL

Domáce tortilly pripravíme zmiešaním múky, horúcej vody, oleja a soli. Vypracujeme cesto ktoré necháme 10 minút odpočinúť. Cesto rozdelíme na menšie časti z ktorých vyvaľkáme placky.

Cesto na tortilly

2. Placky opečieme

Placky opečieme z oboch strán na suchej rozpálenej panvici.

Placky opečieme

3. Kuracie mäso restujeme

kuracie prsia 350 g  olej olivový 1 PL  cibuľa 140 g

V panvičke na oleji restujeme na kúsky nakrájané kuracie mäso (mäso môžeme pred restovaním naložiť do ľubovoľnej marinády) s cibuľkou.

Kuracie mäso restujeme

4. Pridáme špenát

špenátové listy čerstvé 750 g

Keď sa mäso zatiahne, pridáme listy čerstvého špenátu, 5 minút podusíme.

Pridáme špenát

5. 

jogurt biely 100 ml  cesnak

Z panvice odstránime prebytočnú vodu ktorú špenát pustil, zmesou naplníme tortillu, polejeme jogurtovým dresingom. Placku rukami zatočíme do tvaru valca.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť