Jemné cuketové placky so zemiakmi
Obľúbené zelené placky v sezóne cukety.
recept,fotorecept,cuketa,zemiaky,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlaktózové,Sezónne recepty
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 5 | strúčikov | |
cibuľa | 100 | gramov | |
cuketa | 1 | kilogram | |
korenie majorán sušený | 2 | polievkové lyžice | |
múka hladká | 2 | polievkové lyžice | |
olej repkový | - | ||
soľ | 1 | čajová lyžička | |
strúhanka | 2 | polievkové lyžice | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
zemiaky | 800 | gramov |
Recept
1.
cuketa 1 kilogram • soľ 1 čajová lyžička • cibuľa 100 gramov • zemiaky 800 gramov
Cuketu umyjeme a nahrubo postrúhame. Osolíme, premiešame a necháme postáť. Cibuľu ošúpeme a najemno postrúhame. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a najemno postrúhame. Tiež ich necháme postáť. Z cukety zlejeme vodu (približne 200 ml).


3.
Zemiaky tiež scedíme, vodu zachytíme do misky. Zemiaky pridáme k cukete, vodu z misky zlejeme z povrchu a škrob, ktorý sa usadil na dne misky vrátime k zemiakom.

4.
vajce slepačie 2 kusy • múka hladká 2 polievkové lyžice • strúhanka 2 polievkové lyžice • korenie majorán sušený 2 polievkové lyžice
Pridáme vajcia, trochu múky a strúhanky. Premiešame a vmiešame majoránku.


6.
Vypražené kladieme na papierovú kuchynskú utierku, aby sa odsal prebytočný tuk.

Dobrú chuť!