Cuketové zemiaky s medvedím cesnakom

Cuketové zemiaky s medvedím cesnakom

Skvelá príloha alebo hlavný chod? Je len na vás, čo si vyberiete!

recept,fotorecept,zemiaky,cuketa,cesnak medvedí,Bezmäsité hlavné jedlá,Zemiakové prílohy,Vegetariánske recepty,Bezlepkové,Sezónne recepty

Bezmäsité hlavné jedlá

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak medvedí50gramov
cibuľa150gramov
cuketa500gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
olej slnečnicový3polievkové lyžice
soľ1čajová lyžička
syr Parmezán-
voda100mililitrov
zemiaky500gramov

 

Recept

1. 

zemiaky 500 gramov

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame.

2. 

cibuľa 150 gramov  olej slnečnicový 3 polievkové lyžice

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

3. 

soľ 1 čajová lyžička  voda 100 mililitrov

Pridáme zemiaky, osolíme a podlejeme vodou. Pod pokrievkou, za občasného miešania dusíme 15 minút. Podľa potreby podlievame pár lyžicami vody.

4. 

cuketa 500 gramov

Cuketu umyjeme a nakrájame na kocky.

5. 

korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky

Pridáme k zemiakom, prisypeme korenie a 5 minút spolu podusíme.

6. 

cesnak medvedí 50 gramov

Medvedí cesnak umyjeme...

7. 

...a nakrájame.

8. 

Primiešame k zemiakom s cuketou...

9. 

...a krátko povaríme.

10. 

syr Parmezán

Pred podávaním posypeme strúhaným parmezánom.

Dobrú chuť!