svetvomne.sk

Prívarok Hokkaidó

Recept na lahodný a jemný prívarok z tekvice hokkaidó. Hodí sa k nemu varené vajíčko, varené zemiaky, alebo grilovaná ryba.

 

Počet porcií: 2

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
maslo20gramov
cibuľa červená200gramov
tekvica hokkaido600gramov
voda2decilitre
soľ zeleninová½čajovej lyžičky
korenie biele mleté¼čajovej lyžičky
kôpor½čajovej lyžičky
muškátový orech mletý¼čajovej lyžičky
smotana kyslá (14-18% tuku)250mililitrov
tabasco

1. 

maslo 20 g  cibuľa červená 200 g

Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Opražíme na troche masla v hrnci.

2. 

tekvica hokkaido 600 g  voda 2 dl  soľ zeleninová ½ ČL  korenie biele mleté ¼ ČL  kôpor ½ ČL  muškátový orech mletý ¼ ČL  tabasco

Hokkaidó očistíme a nastrúhame na jemno. Pridáme do hrnca. Chvíľu opražíme a ochutíme. Prilejeme vodu a necháme dusiť pod pokrievkou približne 10 minút.

3. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 250 ml

Prilejeme do hrnca smotanu a varíme ešte 5 - 10 minút za častého miešania.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť