Všetky recepty > Hlavné jedlá

Žeňuchovské zemiakové placky

Výborné chrumkavé placky.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 1 h. 15 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

zemiaky 1.5 kg  cibuľa 150 g  cesnak strúčiky

Zemiaky očistíme a nahrubo nastúhame. Cibuľu očistíme a najemno pokrájame. Cesnak očistíme a pretlačíme cez lis na cesnak.

2. 

vajce slepačie ks  soľ 1.5 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  rasca drvená ČL  petržlenová vňať 10 g

K nastúhaným zemiakom pridáme cibuľu, pretlačený cesnak, vajcia, soľ, korenie, rascu a nasekanú petržlenovú vňať. Premiešame.

3. 

múka hrubá 150 g

Nakoniec dobre vmiešame múku.

4. 

olej slnečnicový

Na grilovacej panvici rozohrejeme olej a vkladáme do neho zemiakovú zmes ktorú roztlačíme do tvaru menšej placky. Vyprážame z oboch strán. Po vypražení placky kladieme na papierový obrúsok, aby sa odsal prebytočný tuk.

5. 

cesnak

Placky podávame s nakrájaným strúčikom cesnaku, ktorým si placku môžeme potrieť, aby sme dostali výraznejšiu cesnakovú chuť.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť