Všetky recepty > Hlavné jedlá

Žeňuchovské zemiakové placky

Výborné chrumkavé placky.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 1 h. 15 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

zemiaky 1.5 kg  cibuľa 150 g  cesnak 3 strúčiky

Zemiaky očistíme a nahrubo nastúhame. Cibuľu očistíme a najemno pokrájame. Cesnak očistíme a pretlačíme cez lis na cesnak.

2. 

vajce slepačie 3 ks  soľ 1.5 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  rasca drvená 1 ČL  petržlenová vňať 10 g

K nastúhaným zemiakom pridáme cibuľu, pretlačený cesnak, vajcia, soľ, korenie, rascu a nasekanú petržlenovú vňať. Premiešame.

3. 

múka hrubá 150 g

Nakoniec dobre vmiešame múku.

4. 

olej slnečnicový

Na grilovacej panvici rozohrejeme olej a vkladáme do neho zemiakovú zmes ktorú roztlačíme do tvaru menšej placky. Vyprážame z oboch strán. Po vypražení placky kladieme na papierový obrúsok, aby sa odsal prebytočný tuk.

5. 

cesnak

Placky podávame s nakrájaným strúčikom cesnaku, ktorým si placku môžeme potrieť, aby sme dostali výraznejšiu cesnakovú chuť.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť