Výborný chlieb z pekárničky

Veľmi chutný chlieb upečený namiešaním vlastnej chlebovej zmesi.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Postup

voda 250 ml  mlieko polotučné 1,5% 100 ml  olej olivový 2 PL  ocot jablčný 1 PL  soľ 2 ČL  cukor kryštálový 1 ČL  múka hladká 300 g  múka celozrnná 240 g  semienka slnečnicové 2 PL  pšeničné otruby 1 PL  rasca mletá ½ ČL  droždie instantné  3 ČL

Do nádoby na pečenie chleba vlejeme a vložíme v tomto poradí: tekutiny (izbovej teploty) + suché ingrediencie + droždie. Nádobu vložíme do domácej pekárničky, pekárničku nastavíme a zapneme.
Program: Klasický (prípadne iný podobný, udávaný výrobcom)
Čas: 3 hodiny
Veľkosť bochníka: 900g
Farba kôrky: stredne tmavá

Postup

2. 

Chlieb z uvedenej zmesi môžeme upiecť aj v rúre po manuálnom vymiesení a nakysnutí cesta.

3. 

Po upečení necháme chlieb pár minút vychladnúť v nádobe potom ho vyklopíme - najlepšie na mriežku, necháme dochladnúť. Vyberieme miešaciu lopatku a chlieb nakrájame.

4. Tip

Vyberanie miešacej lopatky z upečeného chleba ide pomerne ťažko a po vybratí ostáva v chlebíku menšia či väčšia diera. Preto, ak sa motáme v kuchyni a zastihneme posledné miešanie pekárničky, je lepšie po tomto miešaní lopatku rýchlo spod cesta vytiahnuť a pečenie môže pokračovať bez nej.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť