Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Morčacie mäso

Rizoto z morčacích stehien

Chutný obed na sobotu. Rizoto môžeme pred podávaním posypať strúhaným syrom.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Ryža

ryža guľatozrnná 250 g  soľ ČL  voda

Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou na sitku. Vložíme ju do hrnca, krátko opražíme, pridáme soľ a zalejeme vriacou vodou cca 1 cm nad povrch ryže. Pod pokrievkou uvaríme do mäkka.

Ryža

2. 

morčacie stehná 1200 g  soľ  paprika červená mletá  voda 200 ml

Morčacie stehná umyjeme, položíme na pekáč, posolíme a posypeme mletou červenou paprikou. Prilejeme vodu a zakryté pečieme cca hodinu v rúre. Upečené mäso sa musí dať ľahko oddeliť od kosti.

3. 

slanina oravská 150 g  mrkva 150 g

Mrkvu očistíme a na hrubo postrúhame. Slaninu pokrájame na slížiky a ľahko ju opražíme.

4. 

voda 50 ml

K slanine pridáme mrkvu, podlejeme vodou a za občasného premiešavania 5 - 10 minút podusíme.

5. 

Upečené morčacie stehná necháme vychladnúť tak, aby sa dalo nimi rukami manipulovať. Mäso rozoberieme, pričom dôkladne odstránime všetky kosti. Mäso pokrájame na menšie kúsky.

6. 

Mäso, mrkvu so slaninkou pridáme k ryži. Dôkladne ale jemne premiešame.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť