Rizoto z morčacích stehien

Chutný obed na sobotu. Rizoto môžeme pred podávaním posypať strúhaným syrom.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Ryža

ryža guľatozrnná 250 g  soľ 1 ČL  voda

Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou na sitku. Vložíme ju do hrnca, krátko opražíme, pridáme soľ a zalejeme vriacou vodou cca 1 cm nad povrch ryže. Pod pokrievkou uvaríme do mäkka.

Ryža

2. 

morčacie stehná 1200 g  soľ  paprika červená mletá  voda 200 ml

Morčacie stehná umyjeme, položíme na pekáč, posolíme a posypeme mletou červenou paprikou. Prilejeme vodu a zakryté pečieme cca hodinu v rúre. Upečené mäso sa musí dať ľahko oddeliť od kosti.

3. 

slanina oravská 150 g  mrkva 150 g

Mrkvu očistíme a na hrubo postrúhame. Slaninu pokrájame na slížiky a ľahko ju opražíme.

4. 

voda 50 ml

K slanine pridáme mrkvu, podlejeme vodou a za občasného premiešavania 5 - 10 minút podusíme.

5. 

Upečené morčacie stehná necháme vychladnúť tak, aby sa dalo nimi rukami manipulovať. Mäso rozoberieme, pričom dôkladne odstránime všetky kosti. Mäso pokrájame na menšie kúsky.

6. 

Mäso, mrkvu so slaninkou pridáme k ryži. Dôkladne ale jemne premiešame.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť