Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Kačacie mäso

Pečená kačica na mede s hroznovou omáčkou

Chutná jemná kačacina - jednoduchý recept z čias dávno minulých. Podávame s uvedenou hroznovou omáčkou a lokšami, alebo s obľúbenou dusenou kapustou a knedľou.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Pečenie kačice

kačica 2.4 kg  soľ

Mrazenú kačicu necháme cez deň rozmraziť v chladničke. Rozmrazenú alebo čerstvú kačku dobre umyjeme, nasolíme z vnútra i z vonku a necháme cez noc odpočívať v chladničke. Začneme ju piecť na druhý deň po nasolení maximálne 3 hodiny pred podávaním.

Pečenie kačice

2. 

soľ ČL  voda 200 ml  med PL

Pred samotným pečením nasolenú kačku znovu dobre umyjeme. Položíme na hlboký pekáč, povrchu opätovne posolíme, podlejeme vodou a pekáč dobre uzavrieme pokrievkou. Pečieme pri strednej teplote 60 minút. Kačicu po hodine otočíme, potrieme ju lyžicou medu a zakrytú pečieme ďalej - 30 minút.

3. 

med PL  mlieko plnotučné 3,5% 50 ml

Po uplynutí uvedeného času opätovne otočíme, potrieme ju opäť medom, zakryjeme a ďalších 30 minút pečieme. Po dvoch hodinách je kačica takmer upečená. Teraz ju odokryjeme potrieme mliekom a dopekáme odokrytú pri vyššom stupni teploty v rúre 15 minút. Znovu ju otočíme, potrieme mliekom na druhej strane a zapečieme druhú stranu 15 minút.

4. 

Hroznová omáčka na stredoveký spôsob

Upečenú kačicu vyberieme z rúry, rozstriháme nožnicami na hydinu a čo najskôr podávame. Čerstvo upečená je najchutnejšia.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť