Všetky recepty > Predjedlá a chuťovky > Chuťovky

Hummus

Výborné jedlo z cíceru, ktoré je neodmysliteľnou súčasťou kuchyne stredného východu.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 1 h. 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-greystar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cícer sušený 200 g  voda 200 ml

Cícer na noc namočíme do vody.

2. 

Na druhý deň ho prepláchneme studenou vodou a dáme mierne variť cca 50 minút.

3. 

soľ ½ ČL  korenie biele mleté ¼ ČL  citrónová šťava ½ DL

Vychladený uvarený cícer dôkladne rozmixujeme s citrónovou šťavou, soľou a korením. Podľa potreby pridáme postupne toľko studenej vody, aby sme získali kašovitú konzistenciu.

4. 

tahini PL

Na záver primixujeme tahini. Nevadí ak je konzistencia príliš tekutá, pri zohrievaní sa časť vody odparí a hummus zhustne.

5. 

Servírujeme na veľa rôznych spôsobov. Napríklad pokvapkaný olejom a posypaný paprikou. Vhodné je ho podávať s uvareným celým cícerom, dusenou zeleninou, či mäsom a pod. Chutný je s arabským chlebom.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť