Hummus

Výborné jedlo z cíceru, ktoré je neodmysliteľnou súčasťou kuchyne stredného východu.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 1 h. 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-greystar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cícer sušený 200 g  voda 200 ml

Cícer na noc namočíme do vody.

2. 

Na druhý deň ho prepláchneme studenou vodou a dáme mierne variť cca 50 minút.

3. 

soľ ½ ČL  korenie biele mleté ¼ ČL  citrónová šťava ½ DL

Vychladený uvarený cícer dôkladne rozmixujeme s citrónovou šťavou, soľou a korením. Podľa potreby pridáme postupne toľko studenej vody, aby sme získali kašovitú konzistenciu.

4. 

tahini 2 PL

Na záver primixujeme tahini. Nevadí ak je konzistencia príliš tekutá, pri zohrievaní sa časť vody odparí a hummus zhustne.

5. 

Servírujeme na veľa rôznych spôsobov. Napríklad pokvapkaný olejom a posypaný paprikou. Vhodné je ho podávať s uvareným celým cícerom, dusenou zeleninou, či mäsom a pod. Chutný je s arabským chlebom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť