Cviklový šalát s majonézou

Recept na majonézový šalát, ktorého hlavnou zložkou je cvikla. Cvikla obsahuje veľké množstvo vitamínov. Odporúčame robiť v jesenných a zimných mesiacoch, kedy je táto zelenina sezónna a účinne posilní vaše zdravie a imunitu.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cvikla - červená repa 500 g

Cviklu umyjeme a varíme v šupke domäkka.

2. 

citrónová šťava

Po vychladnutí ju ošúpeme, pokrájame na drobné kocky a pokvapkáme šťavou z citróna.

3. 

diétna saláma 300 g  vajce slepačie 4 ks  uhorka sterilizovaná kyslá 5 ks

Ďalej nakrájame nadrobno jemnú salámu, na tvrdo uvarené vajcia, sterilizované uhorky.

4. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 150 g  majonéza 150 g  soľ  korenie čierne mleté  citrónová šťava  cukor kryštálový

Všetko spolu premiešame, osolíme a okoreníme. Zalejeme smotanou a majonézou, znova premiešame a dochutíme citrónom alebo štipkou cukru. Odložíme do chladničky.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť