Cviklová polievka

Neodolateľne červená a zdravá cviklová polievka doplní telu potrebné vitamíny.

 

Počet porcií: 5

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cvikla - červená repa 600 g  voda 2 l

Cviklu ošúpeme a uvaríme do mäkka vo vriacej vode cca 45 minút.

2. 

bujón zeleninový 10 g

Z cvikového vývaru odoberieme 750 ml do menšieho hrnca. Necháme zovrieť a rozpustíme v ňom jeden zeleninový bujón.

3. 

paradajky 300 g

Paradajky obaríme horúcou vodou a ošúpeme.

4. 

citrónová šťava 1 PL

Do vývaru vložíme na kocky nakrájanú uvarenú cviklu. Pridáme šťavu z polovice citróna. 5 minút povaríme.

5. 

soľ 1 ČL  korenie čierne mleté ¼ ČL

Do polievky pridáme na menšie kúsky nakrájané rajčiny a ešte 10 minút povaríme. Polievku osolíme a ponorným mixérom rozmixujeme. Jemne okoreníme.

6. 

syr Feta 200 g

Polievku servírujeme s kockami syru Feta.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť