svetvomne.sk

Brokolicové knedličky s údeninou v parnom hrnci

Brokolicové knedličky (gule) pripravené v parnom hrnci sú výbornou zdravou večerou. Podávame teplé, posypané cibuľkou opraženou na olivovom oleji.

 

Počet porcií: 7

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava brokolice

brokolica 1 kg

Brokolicu rozoberieme na ružičky a do mäkka upravíme na pare. Necháme ju vychladnúť a následne ju na drobno rozdrolíme, prípadne jemne pomixujeme ponorným mixérom.

Príprava brokolice

2. Príprava zmesi na knedlíky

údenina 250 g  soľ 3 ČL  múka hrubá 400 g  vajce slepačie 2 ks  maslo 50 g

Údeninu nakrájame na malé kocky. Do rozdrvenej brokolice pridáme soľ, múku, vajcia a údeninu. Všetko spolu zmiešame a necháme 15 minút postáť. Pripravíme si parný hrniec, pričom si jednotlivé parné nádoby naspodu vymastíme maslom.

Príprava zmesi na knedlíky

3. Tvarujeme knedlíky do tvaru gule

Zo zmesi tvarujeme gule a v počte 6 -8 ks ich kladieme do prvej nádoby parného hrnca, pričom nechávame okolo každej gule dostatočný priestor na prienik pary. Naplníme druhú, prípadne tretiu nádobu.

Tvarujeme knedlíky do tvaru gule

4. Parenie

Paríme 30 minút.

Parenie

5. Opraženie cibule

cibuľa 200 g  olej olivový 30 ml

Cibuľu na jemno pokrájame. Do rajnice nalejeme olej, pridáme cibuľu a za stáleho miešania opražíme do hneda.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť