Pangasius v celozrnnom cestíčku

Pangasius v celozrnnom cestíčku

Obľúbená ryba v chrumkavom cestíčku. Podávame podľa chuti, s hranolkami, varenými zemiakmi a s tatárskou omáčkou.

recept,fotorecept,pangasius mrazený,múka celozrnná,Hlavné jedlá z rýb,Bezlaktózové

Hlavné jedlá z rýb

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

korenie na ryby2čajové lyžičky
múka celozrnná120gramov
olej slnečnicový-
pangasius mrazený800gramov
soľ-
vajce slepačie4kusy

 

Recept

1. Príprava ryby

pangasius mrazený 800 gramov  soľ

Pangasiusa necháme rozmraziť, umyjeme ho, osušíme papierovou utierkou a pokrájame. Jednotlivé plátky ryby z oboch strán ľahko osolíme.

2. Príprava cestíčka

vajce slepačie 4 kusy  korenie na ryby 2 čajové lyžičky  múka celozrnná 120 gramov

Do taniera rozbijeme vajcia, pridáme korenie na ryby a celozrnnú múku. Vidličkou dôkladne rozmiešame.

3. 

Rybacie filety rozložíme na tácku a zalejeme ich polovicou cestíčka. Obrátime a polejeme ich z druhej strany.

4. Vysmážame

olej slnečnicový

V panvici rozohrejeme primerané množstvo oleja a vložíme do neho obalenú rybu. Pod pokrievkou vysmážame 10 minút.

5. 

Odokryjeme, rybu obrátime a vysmažíme ju z druhej strany 10 minút.

Dobrú chuť!