Punčové rezy
![Punčové rezy](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000341/img_sk_4x3/puncove-rezy_00180.jpg)
Lahodné, domáce, jemné, chutné, sladučké, nebeské... no proste punčové.
recept,fotorecept,sirup malinový,sirup malinový,rum tmavý,aróma punčová,Zákusky,Bezlaktózové
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
aróma punčová | 8 | mililitrov | |
citrónová šťava | 5 | polievkových lyžíc | |
cukor kryštálový | - | ||
cukor práškový | 12 | polievkových lyžíc | |
cukor práškový | 150 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 18 | gramov | |
lekvár marhuľový | 500 | mililitrov | |
múka polohrubá | 12 | polievkových lyžíc | |
rum tmavý | 100 | mililitrov | |
sirup malinový | 400 | mililitrov | |
sirup malinový | 1 | polievková lyžica | |
vajce slepačie | 12 | kusov | |
voda | 100 | mililitrov |
Recept
1. Príprava piškotových korpusov
vajce slepačie 12 kusov • múka polohrubá 12 polievkových lyžíc • cukor práškový 12 polievkových lyžíc • kypriaci prášok do pečiva 18 gramov
Upečieme 3 piškótové korpusy. Piškótové cesto na korpus pripravíme vymiešaním 4 žĺtkov s 4 PL práškového cukru. Do druhej misky nasypeme 4 PL polohrubej múky a 1/2 prášku do pečiva. Bielka vyšľaháme na sneh.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000341/small/priprava-piskotoveho-cesta.jpg)
2.
Do misky so žĺtkami postupne primiešame múku s práškom do pečiva a vyšľahaný sneh. Cesto vylejeme na hlboký plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme 15 minút na 180°C. Takto pripravíme aj zvyšné dva korpusy.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000341/small/piskotove-cesto.jpg)
3.
lekvár marhuľový 500 mililitrov
Dva korpusy potrieme redším najlepšie domácim marhuľovým lekvárom.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000341/small/spodny-plat-natrety-dzemom.jpg)
4. Príprava punčového sirupu
voda 100 mililitrov • sirup malinový 400 mililitrov • rum tmavý 100 mililitrov • citrónová šťava 3 polievkové lyžice • aróma punčová 8 mililitrov
Vodu privedieme k varu, pridáme citrónovú šťavu, rum, punčovú arómu a malinový sirup. Sirup nemusí byť malinový, môže byť hocijaký sirup červenej farby. Doporučujeme použiť kvalitný sirup. Ak je sirup menej sladký, do zmesi pridáme cukor.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000341/small/puncovy-sirup.jpg)
5.
Stredný plát pomaly, najlepšie injekčnou striekačkou plníme sirupom.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000341/small/stredny-puncovy-plat.jpg)
6.
Keď stredný plát absorbuje čo najviac sirupu, položíme ho na spodný plát potretý lekvárom a zakryjeme vrchným plátom (zospodu potretým lekvárom).
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000341/small/platy-ukladame-naseba.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000341/small/sirup-na-puncovu-polevu.jpg)
8.
citrónová šťava 2 polievkové lyžice • cukor kryštálový • cukor práškový 150 gramov
Do sirupu pridáme citrónovú šťavu a toľko cukru, aby bola poleva primerane hustá.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000341/small/puncova-poleva.jpg)
9.
Polevou polejeme celý koláč.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000341/small/puncove-rezy-na-plechu.jpg)
Dobrú chuť!