svetvomne.sk

Pečená kuracia pečeňová paštéta

Domáca pečená paštéta z kuracích pečienok. Paštétu podávame nastudeno. Najchutnejšia je s čerstvým pečivom alebo chlebom.

 

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
kuracie pečienky500gramov
vajce slepačie4kusy
soľ1čajová lyžička
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
masť bravčová150mililitrov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov

1. 

kuracie pečienky 500 g

Kuracie pečienky umyjeme a odstránime hrubšie stredné kanáliky.

2. 

vajce slepačie 4 ks  soľ 1 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL

Do pečienok pridáme rozbité vajíčka, soľ a korenie...

3. 

masť bravčová 150 ml

... prilejeme rozpustenú, nie horúcu, masť a zmixujeme ponorným mixérom.

4. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 ml

Potom prilejeme šľahačku a opäť premixujeme.

5. 

Tekutú zmes vylejeme do hlbokého pekáča a zakrytú pečieme 40 minút v rozohriatej rúre pri 200°C.

6. 

Po uplynutí uvedeného času paštétu odokryjeme a 10 minút necháme zapiecť.

7. 

Vychladenú pokrájame...

8. 

... a servírujeme. Paštétu skladujeme v chladničke.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť