Zeleninový hrniec s ovsenými haluškami

Hustá zeleninová polievka plná zdravej zeleniny.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

kaleráb 200 g  mrkva 200 g  zemiaky 200 g  pór 150 g  cuketa 150 g  maslo 20 g

Kaleráb, mrkvu, zemiaky ošúpeme a umyjeme. Z póru odrežeme korienky, z cukiny konce. Obe zeleniny umyjeme. Kaleráb nastrúhame na hrubom strúhadle. Mrkvu nakrájame na tenké kolieska, zemiaky a cukinu na malé kocky. Pór pozdĺžne prekrojíme na viacej prúžkov a tie tiež pokrájame na drobnejšie kúsky.
V hrnci rozpustíme maslo a osmažíme na ňom kaleráb a mrkvu.

2. 

voda 2 l  rasca mletá ½ ČL  soľ 1 ČL

Pridáme zemiaky a horúcu vodu. Prisypeme rascu a soľ. Ak polievku varíme pre malé deti nesolíme. Varíme 20 minút.

3. 

Potom pridáme pripravenú cukinu a pór a varíme ďalších 10 minút všetko spolu.

4. Ovsené halušky

vločky ovsené 50 g

Počas varenia polievky si najemno pomelieme ovsené vločky.

Ovsené halušky

5. 

vajce slepačie 2 ks  pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 10 g

Zmiešame ich s vajíčkom a lyžičkou krupice, necháme odstáť kým sa polievka dovarí.

6. 

Ovsené cestíčko pretrieme cez kuchynskú pomôcku na prípravu halušiek do uvarenej polievky. Chvíľu povaríme. Horúcu polievku zakryjeme a necháme pol hodinu pred podávaním odpočívať. Za ten čas primerane zhustne. Polievku si môže každý sám, podľa svojej chuti, na tanieri dosoliť.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť