Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Kuracie mäso

Zázvorovo-medové kurča na hruškách

Chutné pečené kurča s jemnou, ostro-sladkou omáčkou. Podávame s ryžou.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 1 h. 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

med 30 g  olej olivový 20 ml  soľ 1 ČL  zázvor mletý 1 ČL

Med rozmiešame s olejom, soľou a zázvorom.

2. 

hrušky 500 g

Hrušky ošúpeme a pokrájame na štvrtiny.

3. 

kurča 1.5 kg  soľ 1 ČL

Kurča umyjeme a zvnútra nasolíme. Vložíme ho do pekáča a povrchu celé potrieme medovou marinádou. Dovnútra kurčaťa vložíme časť hrušiek a ostatné rozložíme okolo neho.

4. 

zázvor koreň 30 g

Navrch kurčaťa položíme plátky čerstvého zázvoru. Pekáč uzatvoríme a dáme piecť do vyhriatej rúry na pol hodinu.

5. 

voda 150 ml

Po pol hodine odokryjeme a podlejeme teplou vodou.

6. 

Kurča otočíme a opäť zakryjeme, pečieme ďalšiu polhodinu.

7. 

Odokryjeme a necháme 15 minút zapiecť zo strany na ktorej je otočené. Potom ho opäť otočíme a necháme zapiecť do chrumkava z druhej strany.

8. 

Kurča vyberieme. Vyberieme mu zvnútra hrušky a spolu so zázvorom a výpekom ich vložíme do hrnca.

9. 

Obsah hrnca zmixujeme ponorným mixérom na hladkú omáčku.

10. 

Kurča rozporcujeme a omáčkou prelievame pri servírovaní jednotlivé porcie.

Dobrú chuť!

Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť