Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Kuracie mäso

Zázvorovo-medové kurča na hruškách

Chutné pečené kurča s jemnou, ostro-sladkou omáčkou. Podávame s ryžou.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 1 h. 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

med 30 g  olej olivový 20 ml  soľ 1 ČL  zázvor mletý 1 ČL

Med rozmiešame s olejom, soľou a zázvorom.

2. 

hrušky 500 g

Hrušky ošúpeme a pokrájame na štvrtiny.

3. 

kurča 1.5 kg  soľ 1 ČL

Kurča umyjeme a zvnútra nasolíme. Vložíme ho do pekáča a povrchu celé potrieme medovou marinádou. Dovnútra kurčaťa vložíme časť hrušiek a ostatné rozložíme okolo neho.

4. 

zázvor koreň 30 g

Navrch kurčaťa položíme plátky čerstvého zázvoru. Pekáč uzatvoríme a dáme piecť do vyhriatej rúry na pol hodinu.

5. 

voda 150 ml

Po pol hodine odokryjeme a podlejeme teplou vodou.

6. 

Kurča otočíme a opäť zakryjeme, pečieme ďalšiu polhodinu.

7. 

Odokryjeme a necháme 15 minút zapiecť zo strany na ktorej je otočené. Potom ho opäť otočíme a necháme zapiecť do chrumkava z druhej strany.

8. 

Kurča vyberieme. Vyberieme mu zvnútra hrušky a spolu so zázvorom a výpekom ich vložíme do hrnca.

9. 

Obsah hrnca zmixujeme ponorným mixérom na hladkú omáčku.

10. 

Kurča rozporcujeme a omáčkou prelievame pri servírovaní jednotlivé porcie.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť