Všetky recepty > Hlavné jedlá > Cestoviny

Zapekané cestoviny s brokolicou

Recept na prípravu smotanových zapekaných cestovín s brokolicou a šunkou. Na prípravu môžete použiť rôzne druhy krátkych rúrkovitých cestovín, napr. pipe rigate, penne rigate či rigatoni.

 

Počet porcií: 7

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cestoviny 500 g  brokolica 1 ks  fazuľa zelená (hlboko mrazená) 150 g

Cestoviny uvaríme v osolenej vode takmer do mäkka (al dente). Scedíme, prepláchneme studenou vodou a rozložíme na pekáč. Medzi tým, ako sa varia cestoviny si predvaríme brokolicu s mrazenou fazuľkou asi 5 minút.

2. 

olej slnečnicový  šunka bravčová 150 g  cesnak 3 štipky  paradajky 210 ks

Na panvici opražíme šunku, brokolicu rozobratú na ružičky, fazuľku, po chvíli pridáme pretlačený cesnak, nakrájané, sparené a ošúpané paradajky.

3. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 g  syr tavený 50 g  soľ zeleninová 1 PL  korenie čierne mleté

Zmes na panvici okoreníme, podypeme vegetou, pridáme tavený syr a zalejeme sladkou smotanou. Premiešame a hneď odstavíme.

4. 

vajce slepačie 1 ks  mlieko polotučné 1,5% 100 ml

Takto pripravenú zmes vylejeme na cestoviny, trochu premiešame. V mlieku rozmiešame rozšľahané vajce a vylejeme na cestoviny.

5. 

syr polotvrdý 100 g

Pečieme vo vyhriatej rúre. Asi po 10 minútach posypeme syrom a zapekáme ďaľších 5 minút.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť