Stejky z hovädzej roštenky

Jednoduchý overený postup na prípravu chutného stejku. Panvicu môžete s radosťou nahradiť záhradným grilom.

 

Počet porcií: 2

Čas prípravy: 10 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

hovädzie mäso - roštenka 400 g

Nakrájame si dva až tri centimetrov hrubé plátky roštenky. Najlepšie je kúpiť "uvolnené" mäso, ktoré bolo dva až tri týždne zavesené a zrelo.

2. 

soľ  korenie čierne mleté  olej olivový

Okoreníme, osolíme a potrieme olejom. Pred pečením by malo mať izbovú teplotu (cca 20 min. mimo chladničky).

3. 

Na dobre rozpálenej panvici si mäsko najprv zatiahneme minútu z každej strany a následne dopečieme podľa chuti.

4. 

Pre tento typ mäsa odporúčame dve minúty z každej strany, aby nebolo mäso príliž suché. Pred prvým prekrojením a konzumáciou by sa malo uvolniť 5 minút, aby z neho nevytiekla šťava.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť