Všetky recepty > Hlavné jedlá > Cestoviny

Špagety Carbonara

Carbonara je tradičná talianska úprava cestovín so slaninou, syrom Pecorino a vajíčkami. Najvhodnejšie cestoviny na prípravu sú práva špagety.

 

Počet porcií: 2

Čas prípravy: 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cestoviny - Špagety 200 g  voda 1.5 l  soľ ½ ČL

Špageti dáme variť (podľa návodu) do osolenej vriacej vody približne 5 minút.

2. 

bravčový bôčik údený 80 g

Slaninu nakrájame na tenké prúžky a do chrumkava opečieme na panvici.

3. 

syr Pecorino 60 g

Do panvice k slanine pridáme precedené špagety, na jemno nastrúhaný syr a premiešame.

4. 

vajce slepačie ks

Vypneme ohrev pod panvicou a primiešame vajcia.

5. 

petržlenová vňať  syr Pecorino 20 g

Servírujeme posypané trochou petržlenovej vňate a zvyškom syra.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť