Šamrole

Jednoduché šamrole z lístkového cesta plnené varenou snehovou plnkou.

 

Počet porcií: 20

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Trubičky

cesto lístkové 500 g  múka hladká  maslo

Lístkové cesto rozdelíme na polovicu. Z jednej vyvaľkáme na pomúčenej doske plát cca 40x30 cm. Pomocou pravítka nakrájame pásiky asi 40 cm dlhé a 3 cm široké. Kovové trubičky (dĺžka 9,5 cm) potrieme maslom.

Trubičky

2. 

Pás lístkového cesta omotáme okolo trubičky. Omotávať začneme na širšej časti.

3. 

Postupne, čiastočným prekladaním už omotaného cesta, omotáme celú trubičku - vytvoríme šamrolu.

4. 

vajce slepačie 5 ks

Rozbijeme vajíčka a oddelíme žĺtka od bielkov. Bielka si odložíme bokom, neskôr z nich pripravíme plnku. Žĺtka vyšľaháme a potrieme nimi šamrole. Ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

5. 

Pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C cca 15 minút.

6. 

Ešte teplé šamrole stiahneme z kovových trubičiek. Spracujeme druhú polovicu cesta.

7. Snehová plnka

cukor kryštálový 300 g  voda 80 ml

Cukor rozvaríme s vodou na lepkavý sirup (15 minút).

Snehová plnka

8. 

Bielka vyšľaháme na tuhý sneh, prilejeme do nich horúci sirup a ďalej, vo vodnom kúpeli (na pare) ich šľaháme (cca 15 minút)...

9. 

...kým sneh z bielkov spevnie a zosklovatie.

10. Plnenie šamrolí

Teplú snehovú plnku vložíme do cukrárenského vrecúška.

Plnenie šamrolí

11. 

Plnkou naplníme šamrole.

12. 

Šamrole uložíme do podávania do chladu.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť