RECEPTY

Prívarok z kyslej kapusty

Prívarok z kyslej kapusty

Výborný smotanový prívarok z kyslej kapusty so zemiakmi. Podávame s mäsovými guľôčkami alebo s fašírkou.

recept,fotorecept,smotana na šľahanie (30-33% tuku),zemiaky,kapusta kvasená,Prívarky a omáčky

Prívarky a omáčky

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

Pečené bravčové guľôčky recept-
kapusta kvasená700gramov
mlieko polotučné 1,5%300mililitrov
múka hladká20gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
soľ½čajovej lyžičky
voda500mililitrov
zemiaky400gramov

 

Recept

1. 

zemiaky 400 gramov  voda 500 mililitrov  soľ ½ čajovej lyžičky

Zemiaky ošúpeme, pokrájame na menšie kocky, vložíme do hrnca, prilejeme vodu, pridáme soľ a od zovretia 5 minút povaríme.

2. 

kapusta kvasená 700 gramov

Kapustu scedíme a nadrobno pokrájame.

3. 

Kapustu pridáme k zemiakom, premiešame a 15-20 minút dusíme pod pokrievkou.

4. 

mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov  múka hladká 20 gramov

V mlieku rozmiešame múku.

5. 

Zátrepku vmiešame do kapusty, prevaríme. Odstavíme z ohňa.

6. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov

Nakoniec vmiešame šľahačkovú smotanu.

7. Tip na servírovanie

Pečené bravčové guľôčky recept

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť