Pangasius v lístkovom ceste s brusnicami

Veľmi chutná, netradične upravená ryba.

 

Počet porcií: 9

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

pangasius mrazený 700 g  cesto lístkové 400 g

Mrazenú rybu - pangasiusa necháme rozmraziť. Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske.

2. 

brusnice sušené 200 g  syr tvrdý 150 g

Lístkové cesto rozdelíme na 9 väčších štvorcov. Rybu umyjeme a osušíme. Rozkrájame ju tiež na 9 častí. Sušené brusnice prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Syr na hrubšie postrúhame.

3. 

soľ

Na každý štvorec cesta položíme rybu, ľahko posolíme, pridáme pomernú časť brusníc a syra.

4. 

vajce slepačie 2 ks

Vytvoríme balíčky, ktoré kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každý balíček dôkladne potrieme rozšľahaným vajíčkom.

5. 

Pečieme vo vyhriatej rúre na strednom stupni cca 35 minút.

6. 

Podávame ako hlavné jedlo so zemiakovým šalátom, zemiakovým pyré, alebo ako rybaciu chuťovku samostatne bez príloh.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť