Kurací ramen

Vynikajúca japonská polievka.

 

Počet porcií: 6

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava kuracieho vývaru

kuracie prsia 500 g  voda 2.5 l  soľ ½ ČL  bujón kurací 10 g

Kuracie prsia opečieme v suchom hrnci, zalejeme vodou, osolíme a  varíme cca 30 minút, tak aby sa nám voda odparila a ostalo nám približne 1,5 litra vývaru. Mäso vyberieme, položíme na tanier a zakryjeme. Do vývaru pridáme kocku bujónu, privedieme do varu a odstavíme.

Príprava kuracieho vývaru

2. 

pór 70 g  mrkva 20 g  zázvor koreň 30 g  cesnak 2 strúčiky  olej olivový 4 PL

Pór, zázvor, mrkvu, cesnak očistíme a pokrájame. V hrnci rozohrejeme olej a pridáme zeleninu, jemne ju popražíme.

3. 

Zeleninu zalejeme vývarom a varíme 15 minút.

4. 

sójová omáčka 4 PL

Pridáme sójovú omáčku a prevaríme.

5. 

Vývar scedíme a rozdelíme na polovicu.

6. 

hliva ustricová 150 g  hrach 250 g  cestoviny - instantné rezance 125 g

V jednej polovici 8 minút povaríme hlivu, ktorú následne vyberieme. Do toho istého vývaru vložíme hrášok, rezance, povaríme 5 minút. Odstavíme a vložíme k rezancom a hrášku kuracie mäso aby sa pred podávaním zohrialo.

7. 

vajce slepačie 3 ks

Vajíčka uvaríme na tvrdo, ochladíme, ošúpeme a pokrájame na polovice.

8. Servírujeme

Mäso nakrájame na plátky a poukladáme na okraj taniera. Do stredu naložíme husté rezance s hráškom. Na opačný okraj taniera položíme vajíčko, hlivu. Všetko na tanieri zalejeme druhou polovicou horúceho vývaru, v množstve podľa chuti. Posypeme pokrájanou lahôdkovou cibuľkou. Polievka by mala byť hustejšia. Konzumujeme ju jedálenskými paličkami. Tekutinu podľa ázijskej tradície vypijeme, prípadne európsky zjeme veľkou lyžicou.

Servírujeme

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť