Všetky recepty > Polievky > Mäsové polievky

Kurací ramen

Vynikajúca japonská polievka.

 

Počet porcií: 6

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
   

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava kuracieho vývaru

kuracie prsia 500 g  voda 2.5 l  soľ ½ ČL  bujón kurací 10 g

Kuracie prsia opečieme v suchom hrnci, zalejeme vodou, osolíme a  varíme cca 30 minút, tak aby sa nám voda odparila a ostalo nám približne 1,5 litra vývaru. Mäso vyberieme, položíme na tanier a zakryjeme. Do vývaru pridáme kocku bujónu, privedieme do varu a odstavíme.

Príprava kuracieho vývaru

2. 

pór 70 g  mrkva 20 g  zázvor koreň 30 g  cesnak 2 strúčiky  olej olivový 4 PL

Pór, zázvor, mrkvu, cesnak očistíme a pokrájame. V hrnci rozohrejeme olej a pridáme zeleninu, jemne ju popražíme.

3. 

Zeleninu zalejeme vývarom a varíme 15 minút.

4. 

sójová omáčka 4 PL

Pridáme sójovú omáčku a prevaríme.

5. 

Vývar scedíme a rozdelíme na polovicu.

6. 

hliva ustricová 150 g  hrach 250 g  cestoviny - instantné rezance 125 g

V jednej polovici 8 minút povaríme hlivu, ktorú následne vyberieme. Do toho istého vývaru vložíme hrášok, rezance, povaríme 5 minút. Odstavíme a vložíme k rezancom a hrášku kuracie mäso aby sa pred podávaním zohrialo.

7. 

vajce slepačie 3 ks

Vajíčka uvaríme na tvrdo, ochladíme, ošúpeme a pokrájame na polovice.

8. Servírujeme

Mäso nakrájame na plátky a poukladáme na okraj taniera. Do stredu naložíme husté rezance s hráškom. Na opačný okraj taniera položíme vajíčko, hlivu. Všetko na tanieri zalejeme druhou polovicou horúceho vývaru, v množstve podľa chuti. Posypeme pokrájanou lahôdkovou cibuľkou. Polievka by mala byť hustejšia. Konzumujeme ju jedálenskými paličkami. Tekutinu podľa ázijskej tradície vypijeme, prípadne európsky zjeme veľkou lyžicou.

Servírujeme

Dobrú chuť!

Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť