Jemná parená knedľa

 

Počet porcií: 5

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava kvásku

droždie čerstvé 20 g  mlieko polotučné 1,5% 0.15 l  cukor kryštálový ½ ČL

Do vlažného mlieka s troškou cukru rozdrobíme droždie a necháme ho napučať.

Príprava kvásku

2. Príprava cesta

múka polohrubá 260 g  vajce slepačie ½ ks  soľ ½ ČL  voda 0.05 l

Do misky dáme múku, soľ, vajce, vlažnú vodu a prilejeme kvások. Rukou miesime cesto, pokiaľ sa prestane lepiť. Ak je cesto veľmi husté prilejeme trochu vody. Poprášime trochou múky a odložíme prikryté na 30 minút na teplé miesto vykysnúť.

Príprava cesta

3. 

Po vykysnutí cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, upravíme do tvaru knedle.

4. Parenie knedle

Paríme 20 minút.

Parenie knedle

5. 

olej slnečnicový

Po uparení knedľu jemne natrieme olejom, aby ostala na povrchu mäkká.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť