svetvomne.sk

Jablkový koláč so škoricou

Jemný, chutný, jabĺčkový koláč.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 1 h. 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cukor práškový 1 PL  vajce slepačie 1 ks  maslo 150 g  soľ 1 štipka  múka hladká 250 g

Z uvedených ingrediencií vymiešame cesto "pâte à foncer". Začneme vymiešaním zmäknutého masla a cukru. Primiešame vajce a soľ. Postupne pridávame preosiatu múku. Hotové cesto odložíme najmenej na pol hodiny do chladničky.

2. 

jablká 600 g

Jablká ošúpeme, prekrojíme na štvrtiny, odstránime jaderníky a jabĺčka dokrájame na tenšie mesiačiky.

3. 

cukor kryštálový 6 PL  škrob kukuričný 1 PL  škorica mletá 1 ČL  voda 50 ml

Jablká vložíme do hrnca, posypeme ich kukuričným škrobom, škoricou, cukrom a podlejeme vodou.

4. 

Jablká za stáleho premiešavania 10 minút povaríme. Necháme vychladnúť.

5. 

škrob kukuričný

Cesto vyberieme z chladničky, rozvaľkáme ho na doske posypanej kukuričným škrobom do kruhového tvaru.

6. 

Cesto vložíme do kruhovej formy na koláč a okraje cesta povytláčame po okraj formy.

7. 

Na cesto rovnomerne rozložíme pripravený, chladný, jablkový kompót.

8. 

Pečieme 40 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť