Všetky recepty > Zákusky a koláče > Koláče

Jablkový koláč so škoricou

Jemný, chutný, jabĺčkový koláč.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 1 h. 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cukor práškový 1 PL  vajce slepačie 1 ks  maslo 150 g  soľ 1 štipka  múka hladká 250 g

Z uvedených ingrediencií vymiešame cesto "pâte à foncer". Začneme vymiešaním zmäknutého masla a cukru. Primiešame vajce a soľ. Postupne pridávame preosiatu múku. Hotové cesto odložíme najmenej na pol hodiny do chladničky.

2. 

jablká 600 g

Jablká ošúpeme, prekrojíme na štvrtiny, odstránime jaderníky a jabĺčka dokrájame na tenšie mesiačiky.

3. 

cukor kryštálový 6 PL  škrob kukuričný 1 PL  škorica mletá 1 ČL  voda 50 ml

Jablká vložíme do hrnca, posypeme ich kukuričným škrobom, škoricou, cukrom a podlejeme vodou.

4. 

Jablká za stáleho premiešavania 10 minút povaríme. Necháme vychladnúť.

5. 

maizena - kukuričný škrob

Cesto vyberieme z chladničky, rozvaľkáme ho na doske posypanej kukuričným škrobom do kruhového tvaru.

6. 

Cesto vložíme do kruhovej formy na koláč a okraje cesta povytláčame po okraj formy.

7. 

Na cesto rovnomerne rozložíme pripravený, chladný, jablkový kompót.

8. 

Pečieme 40 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť