Všetky recepty > Polievky > Mäsové polievky

Hovädzia polievka

Polievku podávame s pečeňovými alebo krupicovými haluškami.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 2 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

mrkva 250 g  petržlen 250 g  cibuľa 80 g  zemiaky 200 g  kaleráb 100 g  zeler 50 g  hovädzie mäso 500 g

Zeleninu očistíme, umyjeme a vložíme v celku do hrnca. Pridáme umyté mäso.

2. 

voda 2500 ml  soľ 2 ČL

Obsah hrnca zalejeme studenou vodou, pridáme soľ a pomalým zahrievaním (aby sa nám polievka nezakalila) privedieme do varu. Teplotu stiahneme a za mierneho varu varíme cca 1,5 hodiny. Hrniec čiastočne zakryjeme tak, aby mohla unikať para a polievka nevykypela. Zo začiatku z povrchu polievky pozbierame lyžicou penu - vyzrážanú krv z mäsa.

3. 

Po uvarení polievku precedíme cez sitko. Zeleninu a mäso nakrájame.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť