svetvomne.sk

Hot-Dog rožky

Overený postup na prípravu jemného tukového pečiva.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 300 ml  voda 150 ml  maslo 100 g

V hrnčeku si na jemnom plameni necháme rozpustiť maslo v mlieku.

2. 

múka polohrubá 300 g  soľ 1.5 ČL  cukor kryštálový 2 PL  droždie čerstvé 20 g

Do misy vložíme múku, soľ, cukor a droždie. Prilejeme pripravené maslo, rozpustené v mlieku. Pozor, nesmie mať viac ako 50°C. Zľahka premiešame mlieko s droždím a cukrom a necháme odležať prikryté 15 minút, aby nám droždie začalo pracovať a vznikol kvások.

3. 

múka polohrubá 100 g

Cesto miešame a postupne pridávame múku. Po zapracovaní múky necháme cesto nakysnúť na teplom mieste asi 25 min.

4. 

Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú podložku. Postupným delením získame 12 hrudiek z ktorých jemne vytvarujeme rožky.

5. 

Pečieme 10-12 minút v predohriatej rúre na 220°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť