Pšenová kaša s jablkami

Pšenová kaša s jablkami

Zdravá pšenová kaša je zvlášť vhodná na raňajky. Dodá energiu, ktorá vám vydrží celé dopoludnie. Zvlášť chutná je s pridaným kokosovým mliekom, vďaka ktorému si ju veľmi obľúbite.

recept,fotorecept,pšeno,jablká,Raňajkové kaše,Bezlepkové,Bezlaktózové,Vegetariánske recepty,Vegánske recepty

Raňajkové kaše

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

jablká150gramov
med-
mlieko kokosové100mililitrov
orechy vlašské-
pšeno100gramov
soľ1štipka
voda-

 

Recept

1. 

pšeno 100 gramov  voda  soľ 1 štipka

Pšeno niekoľkokrát na sitku dobre premyjeme. Vložíme do hrnca, osolíme, prilejeme vodu asi 1 cm nad pšeno a za cca 10 minút uvaríme do mäkka.

2. 

mlieko kokosové 100 mililitrov

Vmiešame kokosové mlieko a prevaríme.

3. 

jablká 150 gramov

Jablká ošúpeme a nahrubo nastrúhame.

4. 

Na porciu uvarenej kaše navrstvíme jablká, zľahka pomocou dvoch vidličiek premiešame.

5. 

orechy vlašské  med

Posypeme mletými, alebo nasekanými orechmi a polejeme medom.

Dobrú chuť!