svetvomne.sk

Jednoduché liate buchty

Nechce sa vám prácne skladať buchty. Skúste náš recept na kysnuté liate cesto a buchty z neho. Ako plnku môžete použiť uvedený tvaroh, ale aj slivkový lekvár, či makovú alebo orechovú plnku.

 

Počet porcií: 16

Čas prípravy: 1 h. 15 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

mlieko polotučné 1,5% 200 ml  cukor kryštálový 1 ČL  droždie čerstvé 25 g

Do teplého mlieka pridáme cukor a rozdrobíme do neho droždie. Necháme vzísť kvások.

2. 

múka hladká 250 g  múka polohrubá 250 g  cukor práškový 50 g  soľ  vajce slepačie 1 ks  olej olivový 100 ml  mlieko polotučné 1,5% 300 ml

Do misy nasypeme obe múky, pridáme cukor, štipku soli, vajce, olej a mlieko. Nakoniec prilejeme kvások.

3. 

Zamiesime riedke cesto.

4. 

maslo  múka polohrubá

Polovicu cesta vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (34x28cm).

5. 

tvaroh jemný 40 - 45% tuku 500 g  cukor práškový 120 g  vajce slepačie 3 ks

Tvaroh zamiešame s cukrom, vajíčkami a pridáme...

6. 

hrozienka 100 g

... umyté hrozienka.

7. 

Tvarohovú plnku rozmiestnime na cesto v kopčekoch a v pravidelných odstupoch.

8. 

V tenkej vrstve zalejeme cestom tvarohové kopčeky, najprv po dĺžke plechu.

9. 

Potom po šírke.

10. 

Pripravený koláč dáme piecť do vyhriatej rúry.

11. 

Pečieme pri teplote 180-190°C 45 minút.

12. 

cukor práškový

Upečený teplý koláč pocukrujeme.

13. 

Vychladnutý pokrájame na buchty.

14. 

Môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť