Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Bravčové mäso

Zemiakové knedličky s točenou

Uvarte si československú klasiku z polotovarov a objavte chuť časov dávno minulých :)

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Točený salám

točená saláma 600 g

Točenú salámu ošúpeme a pokrájame na kolieska.

Točený salám

2. Zemiakové cesto

zemiakové cesto v prášku - polotovar

Pripravíme si cca 1 kg zemiakového cesta, podľa návodu na obale polotovaru.

Zemiakové cesto

3. 

múka hladká

Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme, rovnomerne na neho rozložíme salám a nakrájame cesto na štvorčeky.

4. 

Točený salám zabalíme do cesta a vytvarujeme väčšie knedličky.

5. 

Knedličky vložíme do parných nádob parného hrnca, ktoré si vymastíme maslom. Paríme cca 30 - 35 minút. Knedličky môžeme aj klasicky uvariť vo vriacej vode.

6. Cibuľa

cibuľa 300 g  olej slnečnicový 50 ml

Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Na panvici zohrejeme olej a cibuľu do zlatista opražíme. Posypeme ňou porciu knedličiek. Cibuľou nešetríme, dodáva pokrmu tú správnu chuť.

Cibuľa

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť