Všetky recepty > Hlavné jedlá > Rizoto

Zeleninové rizoto

Jednoduchý recept na lahôdku vhodnú aj pre vegetariánov.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

olej olivový 4 PL  cibuľa 300 g

Nakrájame na drobno dve stredne veľké cibule a osmažíme ich do sklovita na olivovom oleji.

2. 

ryža guľatozrnná 500 g

Pridáme dve šálky ryže a smažíme ešte približne dve minuty do priesvitna.

3. 

voda 1.5 l  bujón zeleninový 30 g  kukurica 200 g  mrkva 200 g

Pridáme približne pol litra vody a dve kocky zeleninového bujónu (v ideálnom prípade použijeme vývar namiesto bujónu), kukuricu a mrkvičky. Priebežne pridávame vodu podľa potreby a varíme kým sa ryža neuvarí.

4. 

syr Parmezán 100 g  maslo 100 g

Pridáme nastrúhaný parmezán a kúsok masla. Premiešavame kým sa nerozpustia a vytvorí sa krémová konzistencia.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť