Zeleninové rizoto

Jednoduchý recept na lahôdku vhodnú aj pre vegetariánov.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

olej olivový 4 PL  cibuľa 300 g

Nakrájame na drobno dve stredne veľké cibule a osmažíme ich do sklovita na olivovom oleji.

2. 

ryža guľatozrnná 500 g

Pridáme dve šálky ryže a smažíme ešte približne dve minuty do priesvitna.

3. 

voda 1.5 l  bujón zeleninový 30 g  kukurica 200 g  mrkva 200 g

Pridáme približne pol litra vody a dve kocky zeleninového bujónu (v ideálnom prípade použijeme vývar namiesto bujónu), kukuricu a mrkvičky. Priebežne pridávame vodu podľa potreby a varíme kým sa ryža neuvarí.

4. 

syr Parmezán 100 g  maslo 100 g

Pridáme nastrúhaný parmezán a kúsok masla. Premiešavame kým sa nerozpustia a vytvorí sa krémová konzistencia.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť