Všetky recepty > Šaláty > Zaváraniny

Zavárame pikantné uhorky

Pikantné uhorky v sladkokyslom náleve. Z uvedeného množstva 5-8 cm uhoriek zavaríme 7 kusov sedemdecových zaváracích pohárov.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

voda 1.75 l  nakladač na zeleninu 100 g  cukor kryštálový 200 g  ocot ½ l

V hrnci privedieme do varu vodu, nakladač, cukor, ocot a 5 minút povaríme. Nálev necháme vychladnúť.

2. 

uhorky - nakladačky kg

Uhorky pod tečúcou vodou dobre umyjeme.

3. 

kôpor  paprika - baranie rohy 100 g

Pripravíme si a umyjeme menšie vetvičky kôpru a baranie rohy. Baranie rohy nakrájame na asi 0,5 cm široké kolieska.

4. 

Do čistých zaváracích fliaš kladieme čo najtesnejšie uhorky ktoré prekladáme kolieskami pikantných baraních rohov. Na spodok pohára poukladáme dlhšie uhorky, navrch kratšie.

5. 

Uhorky vo fľašiach zalejeme pomocou naberačky vychladeným nálevom. Nálev nalejeme asi 1 cm pod okraj zaváracej fľaše.

6. 

Fľaše uzatvoríme čistými zaváracími viečkami (podľa druhu fľaše)...

7. 

...podľa potreby ich povrchu na okraji prejdeme tupou stranou príborového noža, aby sa lepšie prichytili.

8. 

Zasterilizujeme v sterilizačnom hrnci pri teplote 90°C 5 minút. Horúce poháre opatrne z hrnca vyberieme, zabalíme do deky a necháme v deke vychladnúť.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť