svetvomne.sk

Zapekané tvarohové palacinky

Recept na prípravu obľúbených palaciniek zapekaných so smotanou, ktoré sme si zamilovali už ako deti.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava palaciniek

múka hladká 200 g  soľ 1 štipka  vajce slepačie 2 ks  mlieko polotučné 1,5% 400 ml  sódová voda 100 ml  cukor kryštálový 1 PL

V miske zmiešame všetky suroviny na redšie cesto a necháme ho asi 15 minút stáť.

Príprava palaciniek

2. 

Palacinky pečieme na panvici, ktorú potierame pred každou palacinkou olejom alebo maslom.

3. Príprava tvarohovej plnky

tvaroh jemný 40 - 45% tuku 250 g  cukor kryštálový 2 PL  cukor vanilkový 24 g

Tvaroh premiešame s cukrom a vanilkovým cukrom.

Príprava tvarohovej plnky

4. 

puding vanilkový - prášok 20 g  mlieko polotučné 1,5% 200 ml

Uvaríme puding a za občasného miešania necháme vychladnúť. Vychladnutý puding zmiešame s tvarohom.

5. 

Na každú palacinku rozotrieme časť plnky a zavinieme.

6. 

Palacinky rozložíme na menší plech tesne vedľa seba.

7. Príprava zálievky

smotana sladká na varenie 200 ml  vajce slepačie 1 ks  cukor kryštálový 2 PL

Smotanu zamiešame s rozšľahaným vajíčkom, cukrom, môžme pridať nastrúhanu kôru z citróna.

Príprava zálievky

8. 

Zálievku rovnomerne vylejeme na palacinky.

9. 

Palacinky zapekáme pri teplote 200°C asi 15 minút.

10. 

Podávame s obľúbeným ovocím.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť