Veľkonočné judáše

Judáše sú veľmi obľúbené veľkonočné pečivo, ktoré je známe už po niekoľko storočí.

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
   

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Kvások

mlieko polotučné 1,5% 250 ml  droždie čerstvé 42 g  cukor kryštálový 55 g

Kvások pripravíme zmiešaním 1 PL cukru a rozdrobeného droždia v 100 ml vlažného mlieka.

Kvások

2. Príprava cesta

múka hladká 500 g  maslo 150 g  vaječný žĺtok 2 ks  citrónová kôra 1 ČL  soľ  cukor vanilkový 20 g

Cesto pripravíme zmiešaním múky, masla, citrónovej kôry, vanilkového cukru, zvyšku mlieka a kryštálového cukru. Pridáme žĺtka a štipku soli.

Príprava cesta

3. 

Cesto poriadne premiešame a vymiesime. Necháme kysnúť v teple cca 30 minút.

4. Tvoríme judáše

Cesto rozdelíme na 10 kúskov, z každého ušúľame valček a stočíme do vrkoča, špirály alebo zauzľujeme.

5. Pečieme

vajce slepačie 1 ks

Na plech položíme papier na pečenie, poukladáme naň judáše. Potrieme ich rozšľahaným vajcom. Niektoré môžeme posypať makom. Pečieme na 180 °C cca 20 minút.

Pečieme

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť