Všetky recepty > Zákusky a koláče

Veľkonočné judáše

Judáše sú veľmi obľúbené veľkonočné pečivo, ktoré je známe už po niekoľko storočí.

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
   

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Kvások

mlieko polotučné 1,5% 250 ml  droždie čerstvé 42 g  cukor kryštálový 55 g

Kvások pripravíme zmiešaním 1 PL cukru a rozdrobeného droždia v 100 ml vlažného mlieka.

Kvások

2. Príprava cesta

múka hladká 500 g  maslo 150 g  vaječný žĺtok ks  citrónová kôra ČL  soľ  cukor vanilkový 20 g

Cesto pripravíme zmiešaním múky, masla, citrónovej kôry, vanilkového cukru, zvyšku mlieka a kryštálového cukru. Pridáme žĺtka a štipku soli.

Príprava cesta

3. 

Cesto poriadne premiešame a vymiesime. Necháme kysnúť v teple cca 30 minút.

4. Tvoríme judáše

Cesto rozdelíme na 10 kúskov, z každého ušúľame valček a stočíme do vrkoča, špirály alebo zauzľujeme.

5. Pečieme

vajce slepačie ks

Na plech položíme papier na pečenie, poukladáme naň judáše. Potrieme ich rozšľahaným vajcom. Niektoré môžeme posypať makom. Pečieme na 180 °C cca 20 minút.

Pečieme

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť