Vaječná tlačenka

Farebná vaječná tlačenka s tatárskou omáčkou, ktorá zachutí každému.

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 35 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

vajce slepačie 7 ks

Uvaríme vajíčka natvrdo.

2. 

uhorka sterilizovaná kyslá 520 g  šunka bravčová dusená 200 g  paprika kápia sterilizovaná 250 g  mrkva sterilizovaná 125 g  hrášok sterilizovaný 125 g

Uhorky nastrúhame na hrubom struháku, šunku nakrájame na rezance, kápiu a mrkvu nasekáme nadrobno. Pridáme hrášok a nastrúhané uvarené vajíčka.

3. 

ocot 1 PL  korenie čierne mleté 1 štipka  bujón zeleninový 2 ks  želatina plátková  voda ½ l  korenie čierne mleté 1 štipka

Do hrnca dáme pol litra vody, želatínu, dva bujóny. Želatíny môžeme dať kľudne o niečo viac ako na pol litra vody, tlačenka bude pevnejšia. Pridáme trochu uhorkovej vody, štipku čierneho mletého korenia, podľa chuti ocot.

4. 

Zohrejeme na 40-50°C a počkáme až sa rozpustí želatína.

5. 

tatárska omáčka 200 g

Necháme trochu vychladnúť, pridáme pohár tatárskej omáčky a metličkou riadne rozmiešame.

6. 

Zalejeme zeleninu a zľahka premiešame.

7. 

Vylejeme do formy, ktorú sme predtým opláchli studenou vodou. Ak forma nemá silikónovú, teflónovú alebo inú nelepivú úpravu, vystelieme ju mikroténovým vreckom.

8. 

Zakryjeme alobalom a odložíme do chladničky...

9. 

Energetická hodnota celej vajíčkovej tlačenky podľa uvedených ingrediencií je 8500 kJ (2030 kcal).
Jedna 150 gramová porcia má asi 850 kJ (203 kcal).

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť