Všetky recepty > Zákusky a koláče > Koláče

Tvarohovo-slivkový koláč

Vynikajúci a mimoriadne šťavnatý koláč s bohatou tvarohovou plnkou.

 

Počet porcií: 18

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 50 ml  droždie čerstvé 15 g  cukor kryštálový ½ ČL

V teplom mlieku rozdrobíme droždie a pridáme cukor. Necháme vzísť kvások.

2. 

múka hladká 200 g  cukor kryštálový 15 g  soľ  vajce slepačie ks  smotana 30% kyslá 70 g

Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, štipku soli, vajíčka a smotanu.

3. 

olej olivový 20 ml  mlieko polotučné 1,5% 50 ml

Prilejeme olej, mlieko a kvások.

4. 

Vymiesime cesto a necháme zakryté, na teplom mieste, vykysnúť.

5. 

múka hladká

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske.

6. 

maslo  múka polohrubá

Plech o rozmeroch 42x32 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou.

7. 

slivky  hrozienka  škorica mletá ČL

Do plechu vložíme cesto a po bokoch ho vytiahneme. Na cesto poukladáme polovice sliviek (čerstvých alebo kompótovaných, prípadne mrazených - tie je nutné pred použitím rozmraziť)) a posypeme umytými hrozienkami podľa potreby. Množstvo sliviek závisí od toho koľko ich máte, cesto nimi môže byť pokryté aj celé. Povrch sliviek a hrozienok posypeme škoricou.

8. 

tvaroh jemný mäkký 750 g  cukor kryštálový 60 g  mlieko polotučné 1,5% 100 ml  vajce slepačie ks

Tvaroh vymiešame s cukrom, mliekom a vajíčkami.

9. 

Rovnomerne ho rozdelíme na slivky ...

10. 

... a rozotrieme.

11. 

orechy vlašské mleté 50 g

Povrch tvarohu posypeme orechmi.

12. 

Koláč upečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C pokiaľ nemáme okraje pekne upečené.

13. 

Vychladený koláč nakrájame na obdĺžniky. Kysnuté cesto v koláči je jemné a preto môžeme koláč konzumovať aj ako dezert - dezertnou vidličkou.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť