Tvarohovo-slivkový koláč

Vynikajúci a mimoriadne šťavnatý koláč s bohatou tvarohovou plnkou.

 

Počet porcií: 18

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 50 ml  droždie čerstvé 15 g  cukor kryštálový ½ ČL

V teplom mlieku rozdrobíme droždie a pridáme cukor. Necháme vzísť kvások.

2. 

múka hladká 200 g  cukor kryštálový 15 g  soľ  vajce slepačie 2 ks  smotana 30% kyslá 70 g

Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, štipku soli, vajíčka a smotanu.

3. 

olej olivový 20 ml  mlieko polotučné 1,5% 50 ml

Prilejeme olej, mlieko a kvások.

4. 

Vymiesime cesto a necháme zakryté, na teplom mieste, vykysnúť.

5. 

múka hladká

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske.

6. 

maslo  múka polohrubá

Plech o rozmeroch 42x32 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou.

7. 

slivky  hrozienka  škorica mletá 2 ČL

Do plechu vložíme cesto a po bokoch ho vytiahneme. Na cesto poukladáme polovice sliviek (čerstvých alebo kompótovaných, prípadne mrazených - tie je nutné pred použitím rozmraziť)) a posypeme umytými hrozienkami podľa potreby. Množstvo sliviek závisí od toho koľko ich máte, cesto nimi môže byť pokryté aj celé. Povrch sliviek a hrozienok posypeme škoricou.

8. 

tvaroh jemný mäkký 750 g  cukor kryštálový 60 g  mlieko polotučné 1,5% 100 ml  vajce slepačie 2 ks

Tvaroh vymiešame s cukrom, mliekom a vajíčkami.

9. 

Rovnomerne ho rozdelíme na slivky ...

10. 

... a rozotrieme.

11. 

orechy vlašské mleté 50 g

Povrch tvarohu posypeme orechmi.

12. 

Koláč upečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C pokiaľ nemáme okraje pekne upečené.

13. 

Vychladený koláč nakrájame na obdĺžniky. Kysnuté cesto v koláči je jemné a preto môžeme koláč konzumovať aj ako dezert - dezertnou vidličkou.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť