Všetky recepty > Zákusky a koláče > Štrúdle

Tvarohovo-jablková štrúdľa

Keď vás prepadne neodolateľná chuť na sladké, po dobrom nedeľnom obede, pripravte si túto jednoduchú a rýchlu štrúdličku.

 

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

jablká strúhané 500 g

Jablká očistíme a nastrúhame.

2. 

hrozienka 150 g  tvaroh mäkký 300 g

Hrozienka na chvíľu namočíme do vody, scedíme, pridáme tvaroh a vymiešame.

3. 

cesto lístkové 300 g

Lístkové cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika na pomúčenej doske. Cesto nesmie byť rozvaľkané na hrubo, ale ani nie na veľmi tenko. Na cesto natrieme tvaroh. Na hornom okraji necháme cesto cca 3-4 cm nepokryté.

4. 

cukor kryštálový 150 g

Na tvaroh rovnomerne rozložíme vyžmýkané jablká a všetko posypeme cukrom.

5. 

vajce slepačie ks

Cesto zavinieme. Nepokrytý okraj natrieme rozšľahaným vajíčkom a zavinovanie dokončíme.

6. 

Štrúdľu preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Natrieme ju rozšľahaným vajíčkom a poprepichujeme špajdľou.

7. 

Pečieme v rozohriatej rúre na 200 °C cca 40 minút.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť