Všetky recepty > Prílohy a pečivo > Zeleninové prílohy

Tekvica zapečená s bryndzou

 

Počet porcií: 5

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

tekvica maslová 600 g

Tekvicu ošúpeme, odstránime tekvicové jadierka. Tekvicu nakrájame na cca 1 cm hrubé mesiačiky.

2. 

bryndza 200 g  vajce slepačie 1 ks  petržlenová vňať 1 PL

V miske vymiešame bryndzu s vajcom, Pridáme petržlenovú vňať. Všetko spolu premiešame.

3. 

olej olivový

Zapekaciu misu vymastíme olejom, rozložíme do nej polovicu tekvicových mesiačikov a polejeme bryndzovou zmesou.

4. 

mlieko polotučné 1,5% 100 ml  vajce slepačie 1 ks  soľ

Prikryjeme zvyšnými mesiačikmi a zalejeme mliekom s rozšľahaným vajcom. Posolíme.

5. 

Zapekáme najprv zakryté 10 minút a potom odokryté 20 minút na 200°C. Tekvica musí byť mäkká.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť