Tekvica zapečená s bryndzou

 

Počet porcií: 5

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

tekvica maslová 600 g

Tekvicu ošúpeme, odstránime tekvicové jadierka. Tekvicu nakrájame na cca 1 cm hrubé mesiačiky.

2. 

bryndza 200 g  vajce slepačie 1 ks  petržlenová vňať 1 PL

V miske vymiešame bryndzu s vajcom, Pridáme petržlenovú vňať. Všetko spolu premiešame.

3. 

olej olivový

Zapekaciu misu vymastíme olejom, rozložíme do nej polovicu tekvicových mesiačikov a polejeme bryndzovou zmesou.

4. 

mlieko polotučné 1,5% 100 ml  vajce slepačie 1 ks  soľ

Prikryjeme zvyšnými mesiačikmi a zalejeme mliekom s rozšľahaným vajcom. Posolíme.

5. 

Zapekáme najprv zakryté 10 minút a potom odokryté 20 minút na 200°C. Tekvica musí byť mäkká.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť