Všetky recepty > Zákusky a koláče > Koláče

Sviatočný jablčný koláč

Výborný šťavnatý koláč na dni sviatočné. Podávame ozdobený šľahačkou a posypaný strúhanou čokoládou.

 

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta

vajce slepačie 4 ks  cukor kryštálový 200 g  olej slnečnicový 100 ml  voda 100 ml

Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom, pridáme olej a vodu, znovu vymiešame.

Príprava cesta

2. 

múka polohrubá 200 g  kypriaci prášok do pečiva 15 g  maslo  múka polohrubá

Do múky vmiešame kypriaci prášok. Suchú zmes pridáme k mokrej zmesi a zmiešame. Plech vymastíme a vysypeme múkou, vylejeme na neho cesto a v predhriatej rúre pečieme 20 minút.

3. Jablková kaša

jablká 1000 g

Jablká umyjeme, prekrojíme na štvrťky a vykrojíme z nich jaderníky. Postrúhame na hrubšom strúhadle. Jablká strúhame tak, že strúhame dužinu až nám v ruke zostane šupka.

Jablková kaša

4. 

voda 300 ml  Krémový prášok - vanilkový 80 g  cukor kryštálový 100 g

V hrnci vo vode rozmiešame pudingový prášok a cukor. Pridáme jablká. Zahrievaním uvedieme do varu a miešaním uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť.

5. 

Vychladnutú kašu rozotrieme po povrchu upečeného cesta.

6. 

Pokrájame na rovnaké rezy, ozdobíme a podávame. Uchovávame v chlade.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť