Všetky recepty > Zákusky a koláče > Koláče

Špaldový smotanový koláč

Kysnutý smotanový koláč zo špaldovej múky.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka špaldová celozrnná 400 g  maslo 100 g  cukor kryštálový ½ ČL  soľ ½ ČL  mlieko polotučné 1,5% 200 ml  droždie instantné  6 g

Špaldovú múku preosejeme do misky. Pridáme rozpustené, vychladené maslo, cukor, soľ, teplé mlieko a droždie.

2. 

Vymiesime cesto a necháme ho prikryté na teplom mieste hodinu kysnúť.

3. 

múka hladká  masť bravčová  múka špaldová celozrnná

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Preložíme ho do vymasteného, múkou vysypaného plechu (42x32cm).

4. 

smotana 30% kyslá 400 g  soľ  rasca drvená

Povrch cesta potrieme hustou kyslou smotanou. Podľa chuti môžeme posoliť alebo posypať rascou. Koláč upečieme v rozohriatej rúre pri 200°C asi 15 minút.

5. 

Po vychladnutí nakrájame a podávame.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť