Špaldovo-zemiakové halušky s krupicou

Vhodné ako príloha k paprikášom, perkeltom či omáčkam. Tiež vhodné ako samostatný pokrm na sladko s makom a cukrom, alebo na slano s bryndzou a slaninkou.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 25 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 200 g  múka špaldová celozrnná 60 g

Do misy navážime krupicu a špaldovú múku.

2. 

zemiaky 400 g

Zemiaky ošúpeme, postrúhame a pridáme ich spolu s vajíčkom k múkam.

3. 

voda

Prilejeme vodu a vypracujeme stredne tuhé cesto.

4. 

voda  soľ

V hrnci necháme zovrieť osolenú vodu. Cesto cez haluškár pretrieme do vody.

5. 

Keď halušky vyplávajú na povrch 8 minút ich povaríme.

6. 

masť bravčová 1 PL

Scedíme, rýchlo prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať a vložíme do misky kde ich ľahko omastíme a premiešame.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť