Všetky recepty > Prílohy a pečivo > Zemiakové prílohy

Špaldovo-zemiakové halušky s krupicou

Vhodné ako príloha k paprikášom, perkeltom či omáčkam. Tiež vhodné ako samostatný pokrm na sladko s makom a cukrom, alebo na slano s bryndzou a slaninkou.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 25 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-greystar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 200 g  múka špaldová celozrnná 60 g

Do misy navážime krupicu a špaldovú múku.

2. 

zemiaky 400 g

Zemiaky ošúpeme, postrúhame a pridáme ich spolu s vajíčkom k múkam.

3. 

voda

Prilejeme vodu a vypracujeme stredne tuhé cesto.

4. 

voda  soľ

V hrnci necháme zovrieť osolenú vodu. Cesto cez haluškár pretrieme do vody.

5. 

Keď halušky vyplávajú na povrch 8 minút ich povaríme.

6. 

masť bravčová 1 PL

Scedíme, rýchlo prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať a vložíme do misky kde ich ľahko omastíme a premiešame.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť