svetvomne.sk

Slivkový závin

Výborná šťavnatá slivková štrúdľa na dni všedné i sviatočné.

 

Počet porcií: 14

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

slivky 500 g

Slivky odkôstkujeme...

2. 

...a pokrájame na menšie kúsky.

3. 

cesto lístkové 500 g  múka hladká  vajce slepačie 1  maslo 70 g  strúhanka 70 g

Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na rozmer 35x60 cm. Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom a stred cesta, potrieme rozpusteným maslom. Posypeme strúhankou.

4. 

cukor kryštálový 70 g  škorica mletá 2 ČL

Na cesto rovnomerne, nie celkom po okraj, rozmiestnime slivky. Posypeme cukrom a škoricou.

5. 

Cesto na širšie poprekladáme - zavinieme.

6. 

Okraj bez náplne prilepíme na povrch závinu, čím koláč dovinieme. Zatlačíme bočné okraje.

7. 

Závin preložíme na plech vyložený papierom na pečenie, dolu posledným prekladom. Celý ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a popicháme vidličkou.

8. 

Pečieme 25-30 minút v rúre rozohriatej na 180°C.

9. 

cukor práškový

Horúci pocukrujeme, necháme dobre vychladnúť a až potom krájame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť